Drivers

De hoofdeigenschappen die voor uw driver moeten kloppen zijn: loft, lengte en flexibiliteit van de shaft.

Omdat wij  de driver bouwen nadat we de golfer goed doorgemeten hebben kunnen we alle eigenschappen optimaal maken.

Bij de kant en klare drivers in de winkel is dit anders. Deze kant en klare drivers zijn vrijwel altijd te lang: zo’n 5 cm. langer dan de drivers waar de beste golfers ter wereld mee spelen. Dat is vreemd want met een te lange club is het moeilijker om de bal in het midden van het clubblad te raken.

De reden dat alle kant en klare drivers zo lang zijn is dat om logistieke redenen slechts EEN lengte voor golfers, groot of klein, in de winkel ligt.

Reken even mee hoeveel drivers van ieder type Ping, Callaway, Cleveland, Taylor Made, Titleist in de winkel zouden moeten liggen om iedereen te kunnen bedienen.

Loftvarianten: 8, 10, 12, ,14, 16 graden. Flexvarianten: Ladies, Senior, Regular, Stiff, Extra Stiff. Lengtevarianten: Korter, Gemiddeld en Langer dan gemiddeld. Dit zijn 75 drivers op voorraad die, nadat de “revolutionair betere” opvolger komt, niet veel meer waard zijn.  Door slechts EEN lengte aan te bieden, zo’n 5 centimeter langer dan waar de wereldtop mee speelt, wordt de oplossing van het logistieke probleem uw probleem: te lange drivers.

Wat wij dan ook veelvuldig doen, is het inkorten van kant en klaar gekochte drivers. Hierdoor gaat de balans echter verloren. Daarom moet bij inkorten het gewicht van het clubhoofd verhoogd worden.

Ieder clubhoofd heeft vanaf fabriek “rattlestopper” of “hot melt” ingespoten gekregen. Dit dient om rammelen van losse deeltjes te voorkomen en om precies het juiste gewicht te bereiken.

Wij hebben dezelfde apparatuur als de fabrikanten om deze  substantie toe te voegen en kunnen zo de balans van de club herstellen.

 

030-6034421

fatco@planet.nl