Kwaliteit

Natuurlijk bent u op zoek naar clubs van een goede kwaliteit die bij u passen.  Miura zegt  in een korte zin waarom wij ons onderscheiden van de rest: “Theo is the best Dutch Dealer we have at present, his reputation of working with Top Pros speaks for itself”

T4[1]

In uw zoektocht leest u wellicht de golfbladen en advertenties van golfmerken die u doen geloven dat er iedere paar maanden revolutionair betere producten op de markt komen.

Al snel ziet u door de bomen het bos niet meer.

De regelgevers (USGA en R&A) zorgen er echter voor dat de prestaties van de clubs aan maxima gebonden zijn. Denk hierbij aan de massatraagheid, het trampoline effect en het volume van de clubhoofden. Veel andere specificaties die er echt toe doen (zoals lengte, flex, loft, lie,vorm) zijn niet aan regels gebonden. De goede clubfitter kan bij het bouwen van de clubs deze specificaties optimaal maken.

Het vaststellen van de juiste specificaties is de “heart and soul” van het clubs aanmeten. Helaas is deze expertise dun gezaaid.

Om e.e.a. niet al te technisch te maken hieronder enkele aandachtspunten bij het aanschaffen van nieuwe clubs:

  1. Wat is de opleiding en de ervaring van uw adviseur.
  2. Zonder een betrouwbare launchmonitor staat een clubfitter op een flinke achterstand.
  3. Een goede loft en lie machine is een “must”, kijk of er een binnen handbereik staat. 
  4. Kijk of er een meetapparaat is om de balans van de clubs (swing Weight of Moment Of Inertia) te meten.
  5. “Fitting” via internet is een farce.
  6. U mag niet verwachten dat de expertise van clubs aanmeten bij uw golfleraar en de grote golfwinkels/ketens ons niveau benadert.

Tel. 030-6034421

fatco@planet.nl