Putters

Het belang van putten en putters wordt nog steeds onderschat terwijl ongeveer de helft van de slagen in een rondje golf met de putter worden gemaakt.                   

P1010292

Over putten en putters wordt vaak gezegd: “dat is een kwestie van gevoel en veel oefenen” en “kies een putter die je mooi vindt”.

Dit is echter slechts ten dele waar: als je niet de juiste stand en/of putting stroke hebt zul je ook met heel veel oefenen slechts beperkt beter worden.

Het effect van een “verkeerde” putter is dat de golfer zich aanpast en een verkeerde stroke/stand aanleert. In de wereld zijn er verschillende specialisten op put-gebied die het nagenoeg helemaal met elkaar eens zijn. Er is dus zoiets als een optimale put-stand en put-techniek en dus een daarbij behorende putter.

Een absolute autoriteit op put-gebied is Dr. Paul Hurion, biomechanicus, woonachtig in Birmingham. Paul geeft putcoaching aan een groot aantal topspelers van de Europeantour waaronder Rory McIlroy, Padraig Harrington en Robert Jan Derksen.

P1010286

Ik heb ik mijn kennis over putten/putters op een hoog  niveau kunnen brengen    door middel van een stage bij Dr. Paul Hurion op uitnodiging van Robert Jan. Wat heb ik geleerd? Kortweg: als ik een golfer in de optimale positie breng, kan ik de specificaties van de ideale putter vaststellen en vervolgens die putter bouwen.

fatco@planet.nl

030-6034421